Ram Ji Ki Aarti || Ram Stuti & राम जी की आरती || राम स्तुति

 राम जी की आरती 



श्री राम चंद्र कृपालु भजमन हरण भाव भय दारुणम्।

नवकंज लोचन कंज मुखकर, कंज पद कन्जारुणम्।।


कंदर्प अगणित अमित छवी नव नील नीरज सुन्दरम्।

पट्पीत मानहु तडित रूचि शुचि नौमी जनक सुतावरम्।।


भजु दीन बंधु दिनेश दानव दैत्य वंश निकंदनम्।

रघुनंद आनंद कंद कौशल चंद दशरथ नन्दनम्।।


सिर मुकुट कुण्डल तिलक चारु उदारू अंग विभूषणं।

आजानु भुज शर चाप धर संग्राम जित खर-धूषणं।।


इति वदति तुलसीदास शंकर शेष मुनि मन रंजनम्।

मम ह्रदय कुंज निवास कुरु कामादी खल दल गंजनम्।।


मनु जाहिं राचेऊ मिलिहि सो बरु सहज सुंदर सावरों।

करुना निधान सुजान सिलू सनेहू जानत रावरो।।


एही भांती गौरी असीस सुनी सिय सहित हिय हरषी अली।

तुलसी भवानी पूजि पूनी पूनी मुदित मन मंदिर चली।।


जानि गौरी अनुकूल सिय हिय हरषु न जाइ कहि।

मंजुल मंगल मूल वाम अंग फरकन लगे।।


श्री राम चंद्र कृपालु भजमन हरण भाव भय दारुणम्।

नवकंज लोचन कंज मुखकर, कंज पद कन्जारुणम्।।







राम स्तुति 


श्री राम चंद्र कृपालु भजमन हरण भाव भय दारुणम्।

नवकंज लोचन कंज मुखकर, कंज पद कन्जारुणम्।।


कंदर्प अगणित अमित छवी नव नील नीरज सुन्दरम्।

पट्पीत मानहु तडित रूचि शुचि नौमी जनक सुतावरम्।।

भजु दीन बंधु दिनेश दानव दैत्य वंश निकंदनम्।

रघुनंद आनंद कंद कौशल चंद दशरथ नन्दनम्।।

सिर मुकुट कुण्डल तिलक चारु उदारू अंग विभूषणं।

आजानु भुज शर चाप धर संग्राम जित खर-धूषणं।।

इति वदति तुलसीदास शंकर शेष मुनि मन रंजनम्।

मम ह्रदय कुंज निवास कुरु कामादी खल दल गंजनम्।।


छंद :

मनु जाहिं राचेऊ मिलिहि सो बरु सहज सुंदर सावरों।

करुना निधान सुजान सिलू सनेहू जानत रावरो।।

एही भांती गौरी असीस सुनी सिय सहित हिय हरषी अली।

तुलसी भवानी पूजि पूनी पूनी मुदित मन मंदिर चली।।


।।सोरठा।।

जानि गौरी अनुकूल सिय हिय हरषु न जाइ कहि।

मंजुल मंगल मूल वाम अंग फरकन लगे।।







Hinglish Version


Raam jee kee Aaratee 


shree raam chandr krpaalu bhajaman haran bhaav bhay daarunam. 
navakanj lochan kanj mukhakar, kanj pad kanjaarunam.. 

kandarp aganit amit chhavee nav neel neeraj sundaram.
 patpeet maanahu tadit roochi shuchi naumee janak sutaavaram..

 bhaju deen bandhu dinesh daanav daity vansh nikandanam.
 raghunand aanand kand kaushal chand dasharath nandanam.. 

sir mukut kundal tilak chaaru udaaroo ang vibhooshanan. 
aajaanu bhuj shar chaap dhar sangraam jit khar-dhooshanan..

iti vadati tulaseedaas shankar shesh muni man ranjanam. 
mam hraday kunj nivaas kuru kaamaadee khal dal ganjanam.. 

manu jaahin raacheoo milihi so baru sahaj sundar saavaron. 
karuna nidhaan sujaan siloo sanehoo jaanat raavaro.. 

ehee bhaantee gauree asees sunee siy sahit hiy harashee alee. 
tulasee bhavaanee pooji poonee poonee mudit man mandir chalee.. 

jaani gauree anukool siy hiy harashu na jai kahi. 
manjul mangal mool vaam ang pharakan lage..

shree raam chandr krpaalu bhajaman haran bhaav bhay daarunam. 
navakanj lochan kanj mukhakar, kanj pad kanjaarunam..




0 Comments:

एक टिप्पणी भेजें